Over ons

Voor het geval u niet op de hoogte bent van Rocking & Stomping, de webzijde waar dit een onderdeel van is, volgt hier in het kort iets over onszelf.
Wij zijn Dick Waanders en Riya Melgert en we wonen in Almelo, Nederland.

Dick: Muziek is mijn grootste passie sedert 1960. De authentieke Rock & Roll en de Blues hebben mij al vroeg gegrepen en nooit meer losgelaten. Mijn verzamelwoede is toen gestart.

In 1967 verzend ik mijn eerste verkooplijst van platen die ik dubbel heb of niet mooi vind. In 1972 open ik een platenwinkeltje in Hengelo. De in 1967 gestarte postverkoop groeit al snel uit tot een heus postorderbedrijf - Diwa's Record Club - met klanten over de hele wereld.
De eigen platenmaatschappij - genaamd Diwa Records - vormt de derde poot van mijn onderneming.

Mijn ambitie is nooit geweest om rijk te worden, het streven is altijd geweest om muziekliefhebbers en verzamelaars gelukkig te maken met de muziek van hun hart.
Een ander doel dat nog altijd actueel is: te zorgen dat bestelde platen met voldoende zorg worden verpakt om ze in onberispelijke staat bij de klant te laten arriveren.

Van mijn opvatting dat een vinyl-plaat het beste medium is voor het opslaan van gevoelvolle muziek, ben ik nooit afgestapt. Mijn eigen collectie heb ik nooit ingewisseld voor een digitaal medium, en de restvoorraad van mijn bedrijf heb ik nooit opgeruimd.
In 1999 heb ik een catalogus met de meest interessante nog leverbare platen op internet gezet, zodat oude en nieuwe klanten hun vinyl-verzameling konden aanvullen met oude uitgaven in nieuwstaat.

Veel juweeltjes zijn inmiddels verdwenen, maar momenteel ben ik bezig om de lijsten aan te vullen met speciaal bewaarde items. Ook andere categorieŽn, zoals gebruikte platen in goede staat, heb ik toegevoegd. Er valt dus weer volop te snuffelen!

Dick Waanders
Januari 2016